cueva de agua grothuis
cueva de agua terras
cueva de agua tuin
cueva de agua terras

Onze leukste overnachting was de grot. Dat gaf ons een sterk vakantiegevoel.
Annik

Een bijzondere overnachtingsplek en meer

De Cueva

Op La Palma zijn meerdere grotwoningen en grotkamers. Onze kleine Bed & Breakfast is daar een van. Ze worden vaak Cueva’s genoemd. Onze Cueva ligt op een eigen deel van terrein en beschikt over verschillende zitjes. Naast het overkapte terras zijn er meerder terrassen in de tuin waar het heerlijk verblijven is. Finca Verde ligt in een eigen dal, waardoor het vaak in de luwte ligt.

In de Cueva staan 2 eenpersoonsbedden met goede matrassen. Er is een toilet en een kitchenette. In de kitchenette is een waterkoker en mogelijkheid tot koffie zetten.  U kunt niet koken in de B&B. Op het overdekte terras is een zitje. In de tuin staan de heerlijkste kruiden om thee van te maken.

De Cueva beschikt over een eigen buitendouche met warm water. Genieten van een douche met uitzicht , dat kan alleen op Finca Verde. Handdoeken, badjas en biologisch douchefris en shampoo, het is allemaal aanwezig. De Cueva is geschikt voor maximaal 2 personen. 

Wij serveren het ontbijt.

 

Activiteiten

Genieten van de natuur of de rust of een actieve vakantie, het kan allemaal op Finca Verde U kunt desgewenst gebruik maken van ons aanbod in activiteiten, zoals wandelen met een gids, diverse individuele teken- en schilderworkshops, werken met speksteen. Meer informatie vindt u hier.

Beschikbaarheid

Wilt u weten of de Cueva op Finca Verde beschikbaar is of heeft u andere vragen, maak dan gebruik van het Contactformulier.

Directe omgeving

De omgeving van Finca Verde is rustiek te noemen. Weilanden, bossen, kleine dorpjes en de alom aanwezige oceaan maakt deel uit van het afwisselende landschap van La Palma. Het boerenlandschap met amandel- en sinaasappelboomgaarden, de bijzondere drakenbomen en windmolens vormen naast de grotten waar de oorspronkelijke bewoners van het eiland vroeger leefden, deel van de gemeente Garafia. Ook is er veel bijzondere en oorspronkelijke plantengroei. Het is er rustig. Een van de prachtigste wandelingen van Garafia begint net buiten Finca Verde. De vele wandelpaden maken het mogelijk zelf wandelingen samen te stellen.

Met de auto bent u in 10 minuten in Santo Domingo de Garafia (ook wel Garafia genoemd). Het slaperige hoofdstadje van de gemeente Garafia beschikt over een Spar supermarkt. De kerk heeft een prachtig altaarstuk. Voor de inwendige mens zijn er een aantal restaurants en terrasjes. In de omgeving zijn meerdere (dag-)restaurants. De meesten zijn op maandag gesloten. Op zaterdag en zondag is er de weekmarkt in Puntagorda, ook goed met de bus te bereiken.

Op meerdere plekken kunt u de zee bereiken om in de zomer zelfs te genieten van de zandstrandjes.

Een hoogtepunt is de Roque de Muchachos (2426 mtr.)met het nieuwe bezoekerscentrum, slechts op 40 autominuten van Finca Verde. Iets wat u gezien moet hebben. Er valt heel veel te vertellen over de omgeving. Het leukste is dit zelf te ervaren. Ontdek de de verborgen huisjes bij de zee, het geheime zomerstrandje, de archeologische vondsten, de prachtige uitzichtpunten en veel meer.

Finca Verde: Calle Cueva de Agua 15, 38788 Garafia, Isla La Palma  S/C de Tenerife, Islas Canarias   España