cueva de agua kool
finca verde entree
speksteen
finca verde entree

Bedankt voor jullie gastvrijheid, want dat is iets wat jullie op een ontzettend prettige wijze in jullie hebben en uitstralen. Gast - Vrij.
Marijn

Twee mensen met liefde voor …

Over ons

Wij, Hijmen en Annette, zijn altijd met veel plezier met vakantie gegaan op La Palma. Onze droom was "ooit” , later als we oud zijn, een huisje op La Palma te hebben. Tijdens onze laatste vakantie in 2011, zagen we Finca Verde. Het was liefde op het eerste gezicht. Dus waarom wachten tot je oud bent als zich zo n kans voordoet. Later werd nu. Geen vakantiehuisje,, maar een avocadoboerderij. Een plek om met anderen te delen.

Vanuit onze achtergrond bieden we een verscheidenheid aan mogelijkheden. In Nederland hebben we met veel plezier de Museumboerderij Mariahoeve in Putten opgezet en beheerd. Daar deden we ervaring op met de zorg voor een B&B, een camping en trekkershutten. Dit naast een schenkerij, waar we recepties en feesten verzorgden. Mede op de Mariahoeve hebben we geleerd wat de waarde van gastvrijheid/gastheerschap is en dit zetten we met veel enthousiasme voort op Finca Verde.

finca verde hijmenOver Hijmen valt veel te vertellen. Hij houdt van koken met natuurlijke ingrediënten. Hij houdt van een gezonde geest in een gezond lichaam én genieten van het leven. Desgewenst zorgt hij voor een mooie avondmaaltijd of brengt hij je naar de beste plekjes op het eiland: met de auto of lopend. Hij kan enthousiast vertellen over wat er allemaal groeit en bloeit op Finca Verde en over de kippen en katten die er rondlopen.

 

finca verde annetteOver Annette kun je zeggen dat zij een een creatief natuurmens is. Zij deelt de interesse voor puur voedsel en zorgt voor heerlijk ontbijt met zelfgebakken brood en eigengemaakte jam. Zij maakt sappen, chutneys en meer van de vruchten van het land. Op basis van haar vaardigheden verzorgt ze, op aanvraag, culinaire workshops. Daarnaast kan ze, als daar behoefte aan is, door haar achtergrond als beeldend therapeute creatieve workshops geven. Zij geniet ervan als haar gasten genieten en leent graag een boek, CD of warme trui uit als dat uw verblijf kan veraangenamen.


Als gasten louter van de rust en de prachtige omgeving van Finca Verde willen genieten, kan dat natuurlijk ook. We zijn ook erg goed in mensen met rust laten.

We werken niet alleen met veel plezier in de keuken, maar ook op het land en in de tuin. We doen dat zo veel mogelijk volgens de permacultuur methode, die drie cruciale aandachtspunten heeft: zorg voor de aarde, zorg voor de mensen en deel de overvloed. Onze overvloed van rust, ruimte en genieten willen we graag met anderen delen.

Finca Verde: Calle Cueva de Agua 15, 38788 Garafia, Isla La Palma  S/C de Tenerife, Islas Canarias   España